6 eendaagse workshops

Deze dag leer je je stem zingend te gebruiken. Niet anderen bepalen of je kunt zingen, nee, je kúnt zingen! Door eenvoudige oefeningen zing je moeiteloos. En dat lucht op, ontspant en geeft energie.

Laat je zingend horen

Zingen kun je op twee manieren. Zo goed mogelijk je best doen in de hoop dat anderen het mooi vinden. Of je zet je stem in omdat jíj het wilt. Op de manier die voor jou op dat moment goed voelt. Zangdocent en gediplomeerd stembevrijder Annet Vervoort begeleidt in de workshop Stembevrijding de tweede manier van zingen. En dat doet ze met veel passie, energie en niet te vergeten humor. “Onze stem weerspiegelt onze gevoelens en emoties”, zegt Annet. “Je stem kun je zodanig inzetten dat het je angsten tegen gaat, vastgezette emoties uit en je heelt. Voel je je verdrietig dan is dat in je klanken en verdere stemgebruik te horen. Maar ook emoties als blijheid, vreugde en boosheid weerklinken in je stem.”

“We improviseren in de veilige omgeving van De Tempeliershoeve en alles is goed. Ontspanningsoefeningen brengen je in het hier en nu en je leert een aantal technieken. Ik daag je op verschillende manieren uit om met je stem aan de slag te gaan. Denk aan eenvoudige ademhalings- en klankoefeningen, het maken van bewegingen of het zingen van een mantra. Maar het is vooral een kwestie van durven, lef hebben. Oefeningen kunnen je kwetsbaar maken. Als je dan doorzet, merk je dat het ontspant, je krachtig maakt en energie geeft, aldus Annet.” En dan kan je stem je verrassen! Je laat naar buiten klinken wat er van binnen leeft. Je zult merken dat je nog nooit zo lang hebt in- en uitgeademd, jezelf letterlijk de tijd hebt gegeven.

Een heerlijke lunch in de bijzondere accommodatie van De Tempeliershoeve maakt dat het een mooie dag wordt waarin je ruimte ervaart en je groeit door middel van je stem.

De groep bestaat uit maximaal twaalf personen.

Aangenaam, Annet Vervoort!

“Ik heb mijn hele leven gezongen! In koren, bands en musicals. Van pop tot klassiek zang.  In 1991 maakte ik kennis met Jan Kortie, de grondlegger van  de Academie voor Stembevrijders in Amsterdam. Daar voelde ik meteen: dit is mijn pad, hier voel ik mij thuis, dit is wat mij te doen staat. Ik vond wat ik zocht!

Sinds 2014 ben ik afgestudeerd stembevrijder! Vrijuit zingen (je laten horen) is een wens van velen. Ik heb twee knipkaart koren (hier kun je komen zingen als het jou uitkomt), en ben stembevrijder bij twee Zingen voor je Leven-koren. Dit zijn koren waarin mensen met kanker zingen. Ik begeleid mensen individueel, geef workshops, mantra-avonden en retraites.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door eenvoud, lichtheid en humor. Ik verwonder mij steeds weer over welke prachtige klanken wij kunnen voortbrengen als wij trouw zijn aan wie wij ten diepste zijn. Stembevrijding is echt zielsbevrijding!

Ik ontmoet je graag om naar je te luisteren en je te vergezellen op jouw eigen reis van zingen!

Workshop gegevens:

De kosten voor de workshop bedragen €75,-
inclusief een uitgebreide lunch en koffie/thee.

De workshop begint om 10.00 uur en we sluiten af om 16.00 uur.

Workshop data:

  • 24 februari
  • 24 maart

Meld u aan voor de workshopSelecteer de gewenste datum

24 februari24 maart

Soort factuur

ParticulierOp naam van bedrijf

Ik heb alle gegevens correct ingevuld