Stembevrijding
thema avonden

Stembevrijding: Persoonlijk groeien door je stem

De avond start zangdocente en stembevrijder Annet Vervoort met de Latifa-meditatie. Een eeuwenoude meditatie uit het Soefisme. Elke bijeenkomst staat één thema van de Latifa centraal:

Aanvaarden – Verlangen – Hopen – Vertrouwen – Loslaten – Liefhebben – De Wil.

Nadat het thema is toegelicht start je met enkele oefeningen. Hierbij laat je je stem klinken, je beweegt, ademt, reflecteert en zingt mantra’s. Annet zet humor in waar het passend in. “Onze stem weerspiegelt onze gevoelens en emoties. Je stem kun je dan ook zodanig inzetten dat het angsten tegengaat, je vastgezette emoties uit en helend werkt. Voel je je verdrietig dan is dat in je klanken en verdere stemgebruik te horen. Ook emoties als blijheid, vreugde en boosheid weerklinken in je stem.

Die nieuwe melodie kan nog lang doorklinken in je dagelijks leven!

We improviseren in de veilige omgeving van De Tempeliershoeve. In jouw tempo, niks moet en alles is goed. Het is vooral een kwestie van durven, lef hebben. Oefeningen kunnen je kwetsbaar maken. Als je dan doorzet, merk je dat het ontspant, je krachtig maakt en energie geeft”, aldus Annet.

En dan kan je stem je verrassen. Je laat naar buiten klinken wat er van binnen leeft. Je zult merken dat je nog nooit zo lang hebt in- en uitgeademd, jezelf letterlijk de tijd hebt gegeven.

De avond sluit je af met het zingen van een mantra, passend bij het thema van de avond. En die nieuwe melodie kan nog lang doorklinken in je dagelijks leven!

Begeleidster

“In 2014 ben ik afgestudeerd als Stembevrijder bij de Academie voor Stembevrijders in Amsterdam. Grondlegger hiervan is Jan Kortie.

Vrijuit zingen (je laten horen) is een wens van velen. Ik begeleid twee koren en ben stembevrijder bij twee Zingen voor je Leven-koren. Dit zijn koren waarin mensen met kanker zingen. Daarnaast begeleid ik mensen individueel. En ik geef workshops in stembevrijding en mantra zingen.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door eenvoud, lichtheid en humor. Ik verwonder mij steeds weer over de prachtige klanken van deelnemers als ze trouw kunnen zijn aan zichzelf. Stembevrijding is echt zielsbevrijding!

Mag ik je ontmoeten tijdens een workshop? Ik luister dan graag naar je en vergezel je op jouw eigen reis van zingen en klinken!”

Kosten

  • Kosten per thema-avond :€ 25,-

De thema avonden zijn los te volgen, maar de voorkeur heeft om de gehele cyclus te doorlopen. 

Tijden

De avonden beginnen om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Data workshop

  • 24 januari 2019
  • 14 februari 2019

Meld je aan voor de workshop

Schrijf je in voor de gehele cyclus

alle avonden

of selecteer één of meerdere data
Bij het invullen van dit contactformulier ga je akkoord dat De Tempeliershoeve je gegevens mag verwerken.