Deze training van vijf avonden en een terugkomavond  bied je de mogelijkheid om samen met andere mannen jezelf beter te leren kennen en van je kwetsbaarheid je kracht te maken.                                                                                              

Training
Mannen-cirkel

Mannen-cirkel: Kwetsbaarheid als kracht

Een training waarin je ontdekt hoe jij als man vorm kunt aan je leven op een voor jou, prettige manier. In contact met familie, vrienden je gezin en collega’s merk je misschien dat sommige contacten stroef verlopen of ronduit lastig zijn. Conflicten met partners, kinderen of collega’s kunnen het gevolg zijn. Hoe ga je daarmee om: overschreeuw je jezelf, trek je je terug of ben je juist té ondernemend? Vraag je om hulp of los je het alleen op?

Om dit anders aan te pakken is moed en durf nodig. Jezelf blootgeven is nodig maar ook kwetsbaar. Als je kwetsbaar durft te zijn ontdek je hoe krachtig je in wezen bent. Dus niet soft maar in tegendeel jou als man, juist versterkend.

Die nieuwe melodie kan nog lang doorklinken in je dagelijks leven!

De rode draad

Centraal staat waar we allemaal streven: gelukkig zijn. Wanneer zijn we dan gelukkig?

Soms… afhankelijk van omstandigheden. Hebben wij daar controle over? Nee. 

Wat bepaalt ons geluk dan? Verschillende factoren waar we geen controle over hebben. Bijvoorbeeld conditionering door opvoeding en maatschappij. Al die aangeleerde patronen, kunnen in de weg staan bij geluk.  Ook hebben we geen controle over wat het leven ons brengt, we moeten daarmee omgaan en het nemen zoals het is. Dat voelt weinig vrij.

Waar we wel controle over kunnen hebben is hoe we met ons zelf omgaan in de ‘Flow of Life’.  Onder ogen zien dat we patronen hebben en onderzoeken hoe we deze kunnen loslaten of niet.

We kunnen de wereld weliswaar niet naar onze hand zetten maar wel onze kijk er op.

Deze training helpt je bewust te worden van wat jouw patronen en overtuigingen zijn en je af te vragen of ze je eigenlijk nog helpen. Je los te maken wat je dacht te zijn en wat in de weg stond om gelukkig te zijn, brengt je in contact met je wezenlijke kern. Daar vind je je eigen vrijheid. Vol compassie met jezelf en het leven zoals het is.

Aan de orde komen:

  • Vader – zoon- vader. De waarde van de relatie met je vader
  • Zo binnen, zo buiten? Aandacht voor je innerlijke wereld en hoe je ermee omgaat
  • Mannelijk vuur; versterken van waar je inspiratie en plezier zit.
  • Relaties; de manier waarop je je hecht aan anderen en waar dat vandaan komt.
  • Vaderschap; alleen beperkt tot je gezin of heb je als man ook iets te beiden aan je omgeving?

Begeleiders

Dirk-Jan is vader, lichaamsgericht therapeut, Tantra teacher, sjamaan en heeft jarenlang als groepsleider intensieve mannentrainingen begeleidt.

Zijn uitgangspunt is dat elk mens kansen heeft door positieve en negatieve ervaringen in de ‘Flow of Life’ om zichzelf te leren kennen. Wij hebben geen controle over wat ons overkomt maar we kunnen wel leren hoe daar mee om te gaan. De ander is niet meer het uitgangspunt maar jij zelf. De bril die we allemaal ophebben afzetten zodat zich een andere werkelijkheid openbaart waar gelukkig zijn de basis is.

Ervin heeft zo’n 15 jaar geleden deelgenomen aan een mannenworkshop waar toen Dirk-Jan de initiator van was. Het contact bleef en leidde uiteindelijk tot dit initiatief. Hierna heeft hij zich verder verdiept in het begeleiden van mannen.
Ervin is werkzaam als psychotherapeut bij een GGZ-instelling en werkt daar met name met mannenproblematiek. Daarnaast verzorgt hij trainingen, geeft (relatie)therapie en werkt als opsteller in diverse settings. Ook heeft hij zijn eigen praktijk waar hij mannen individueel begeleid.

Zijn uitgangspunt is: dat het leven op zichzelf zinloos is, voor iedereen; wij mogen er echter betekenis aan geven en dat is een mooie en dankbare taak.

Kosten

  • €325,- voor de vijfdelige training incl. terugkom avond

Tijden

De trainingen vinden plaats van 19:00 tot 22:00 uur.

Data training

  • 22 oktober 2018
  • 5 en 19 november 2018
  • 3 en 19 december 2018

Terugkomavond:

  • 4 februari 2019

Meld je aan voor de workshop

Bij het invullen van dit contactformulier ga je akkoord dat De Tempeliershoeve je gegevens mag verwerken.