Workshop
Opstelling van verlangen

Patronen ontdekken en doorbreken

Systemisch werken is een methodiek die dynamieken binnen een systeem, zoals een relatie, familie of gezin blootlegt. Ieder heeft hierin een eigen plek en handelt hiernaar. In deze workshop krijg je hier inzicht in..

Ervaren wat er in jezelf nodig is, zonder dat het een opdracht wordt aan jezelf

Met Opstelling van het Verlangen (methode Franz Ruppert) kan een gestagneerde ontwikkeling zichtbaar en voelbaar gemaakt worden. In deze ervaringsgerichte workshop kunnen specifieke thema’s in een 3D-beeld bekeken en beleefd worden.

Je ervaart hoe het is als je een ander ten opzichte van jezelf neerzet voor iets of iemand uit jouw leven. Vanuit deze informatie ontstaan nieuwe inzichten. Door dit te her- en erkennen, kun je belemmerende en herhalende patronen doorbreken, bewuster keuzes maken en vrijer in het leven staan.

Het biedt enerzijds inzicht: nu begrijp ik nog meer waarom ik het zo doe, waarom dit probleem zich telkens herhaalt. Hierin kunnen aspecten helder worden die in je persoonlijkheid een rol spelen; gezonde delen, overlevingsdelen en traumadelen.

Het biedt anderzijds de mogelijkheid om vanuit de opstelling te onderzoeken wat een passende volgende stap is om hierin te gaan bewegen. Door een opstelling kan je daadwerkelijk ervaren wat er dan in jezelf nodig is, zonder dat het een opdracht wordt aan jezelf! In de opstelling ontstaat er een logisch proces waarin zich gevoelsmatig andere patronen kunnen openen.

Vraagsteller of representant?

Je kunt op twee manieren deelnemen aan de workshop. Als vraagsteller breng je een persoonlijk thema in. Je hebt dan de gelegenheid te onderzoeken welke dynamieken in jouw systeem van invloed zijn op jouw denken en doen.

Als representant stel je je beschikbaar om een positie in te nemen vanuit het systeem van een vraagsteller. In deze rol heb je de mogelijkheid om te ervaren hoe deze methode werkt. Bovendien biedt dit ook inzicht in eigen thema’s die hierin mogelijk worden geraakt.

Twee workshop varianten

De Tempeliershoeve biedt twee workshops Systemische Opstellingen aan:

 • Introductie in Opstellingen. Zoals het woord al zegt, ervaar je hier tijdens een avond hoe een opstelling in zijn werk gaat.
 • Workshop Systemische Opstellingen. Deze workshop duurt een hele dag.

Beide workshops worden maandelijks aangeboden.

Begeleidster

“Ik heb al vele jaren ervaring met opstellingen. Deze methodiek kan je ondersteunen herkennen en doorbreken van patronen in een relatie, gezin of familie. Door de veilige omgeving van De Tempeliershoeve ontstaat er veel openheid en vertrouwen tussen de deelnemers. Het blijft me boeien en geeft veel voldoening als deelnemers hierdoor in beweging komen en persoonlijk mogen groeien”, aldus Willian.

Gegevens en inschrijven

Ben je nieuwsgierig en wil je kennis maken met deze methodiek, dan is deelname aan de introductieworkshop iets voor jou.

Kosten

 • Kosten: €25,-

Tijden

De workshop begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur.

Data workshop

 • 2 september 2019
 • 4 november 2019

Meld je aan voor de workshop

Selecteer de gewenste datum

2 september4 november


Bij het invullen van dit contactformulier ga je akkoord dat De Tempeliershoeve je gegevens mag verwerken.

 

Kosten

 • Vraagsteller: € 100,-
 • Representant: € 60,-
 • Vraagsteller vanuit werkgever: € 135,-

Tijden

De workshop begint om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Data workshop

 • 21 juni 2019
 • 20 september 2019
 • 18 oktober 2019
 • 15 november 2019

Meld je aan voor de workshop

Selecteer de gewenste datum

21 juni20 september18 oktober15 november


Bij het invullen van dit contactformulier ga je akkoord dat De Tempeliershoeve je gegevens mag verwerken.